Rouhea kehys

Tyyppi: aukion viitesuunnitelma, rakennussuunnittelu
Tilaaja: Helsingin kaupunki
Status: suunnittelu käynnissä
Suunnitteluaika: 2017-
Sijainti: Pohjois-Pasila, Helsinki
Laajuus: 3250 m² aukio, 950 m² asukastalo
Tiimi: Anna-Kaisa Aalto (vastaava maisema-arkkitehti), Anni-Mari Anttola, Leena Buller, Antti Lehto (pääsuunnittelija, asukastalo), Timo Arjanko, Emilia Ellilä, Timo Paananen

Aukio ja asukastalo muodostavat rennon tapaamispaikan, joka kannustaa yhdessä tekemiseen ja liikkumiseen.

Sijainti

Rullakkotori on uuden Postipuiston alueen keskeinen julkinen tila. Aukiolle sijoittuu monikäyttöinen naapurustokeskus, Postivarikko.

Uudenlainen kohtauspaikka

Rullakkotorin on tarkoitus olla Postipuiston alueen yhteisöllinen sydän ja Postivarikon koko aluetta profiloiva imagorakennus.
Asukastalossa tutkitaan uudenlaista toteutus- ja käyttöperiaatetta. Rakennuksen toimintojen suunnitteluun, rahoittamiseen ja käyttöön osallistuvat kaikki alueen taloyhtiöt.

Aukio ja rakennus kokonaisuutena

Rullakkotorin ulkotilat jatkuvat visuaalisesti ja toiminnallisesti yhteisrakennuksen sisään.

Rakennuksen arkkitehtuuri syntyy viiden “varastohallin” yhdistelmästä ja robustista, varikkomaisesta tunnelmasta joka kannustaa rentoon tekemiseen.

Ulkotila muuntuu käytön mukaan

Rakennuksen polveileva muoto rajaa monikäyttöisiä tiloja erilaisille toiminnoille ja tapahtumille.

Kehystävä kasvillisuus

Asukastalo ja runsaat istutukset – kookkaat puut ja pensaat sekä rönsyilevät heinät, perennat ja köynnökset – suojaavat viihtyisää aukiotilaa ja rajaavat näkymiä.

Kiinteät rakenteet ja kalusteet

Kiinteät, monikäyttöiset rakenteet tukevat tilojen joustavaa ja aktiivista käyttöä.

Aukio ja rakennus muodostavat yhdessä alueen aktiivisen keskuksen.