22.12.2022

INAROlle kaksi tonttia Kehittyvä kerrostalo -ohjelmassa

INARO pääsee suunnittelemaan kahdelle tontille uudenlaista asumista Helsinkiin. Kehittyvä kerrostalo -ohjelman tämänkertaisessa tonttihaussa varattiin tontti hybridirakenteiselle hirsikerrostalolle Oulunkylään ja Joustokorttelille Malminkartanoon. Hirsikerrostalon rakennuttajana toimii Oulun Rakennusteho ja Joustokorttelissa A-Kruunu ja Asuntosäätiö.

Hybridirakenteinen hirsikerrostalo rikastuttaa kivikaupungin katukuvaa omaleimaisuudellaan. Hybridirakenteen ansiosta puupintaa voidaan jättää runsaasti näkyville sisätiloihin, mikä luo asuntoihin arvokkaan, mutta kotoisan tunnelman. Lamellihirsi massiivipuuratkaisuna on merkittävä hiilivarasto ja on lisäksi rakennuksen elinkaaren päässä siirrettävissä uuden rakennuksen osaksi. Hirsikerrostalo hyödyntää hybridirakenteen parhaat puolet, antaa modernille puukaupungille kasvot ja tarjoaa elämyksellistä asumista.

Joustokortteli tuo kaupunkiin uuden asuinkerrostalotyypin, joka yhdistää työn, asumisen ja vapaa-ajan. Asunnot, yhteistilat ja piha joustavat asukkaiden tarpeiden mukaan, mikä pidentää rakennuksen elinkaarta. Asuintilat ja erilaisiin käyttötarkoituksiin taipuva joustokerros on erotettu omiin kerroksiinsa, mikä lisää asuntojen yksityisyyttä ja rauhoittaa joustokerroksen toiminnan. Rakennusten kaupunkikuvallinen hahmo syntyy talotyypin perusominaisuuksien heijastumisesta ulkoarkkitehtuuriin. Rakennusten selkeäpiirteiset massat ja niiden korkeusvaihtelu luovat monimuotoista kaupunkikuvaa.

Lue myös Helsingin kaupungin uutinen aiheesta täällä.